Flickr

flickr

In korte tijd is het online delen van foto’s met anderen heel populair geworden: het klassieke fotoalbum heeft nu ook een virtuele versie gekregen.

Wachten met de vakantiefoto’s tot de thuiskomst hoeft niet meer. Je foto’s direct online opslaan, zoeken, sorteren en delen? Met een fotosite als Flickr.com kan het allemaal.

Met een Flickr-account kun je meerdere albums (sets) aanmaken, je foto’s voorzien van trefwoorden (tags) en ze beschikbaar stellen voor anderen. Ook bestaat de mogelijkheid om samen met anderen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een feest of rondom een onderwerp, een album (group) te delen en de foto’s van commentaar te voorzien.

Je kunt familie en vrienden toevoegen aan je ‘contacten’ waardoor je een netwerk creëert en foto’s alleen zichtbaar maakt voor een selecte groep. Je kennissen bladeren dan in het digitale album waar en wanneer ze maar willen. Dus geen verplichte vakantiefotoavondjes meer.

Het uploaden van de foto’s gaat doorgaans snel en eenvoudig. Tot een bepaalde limiet kunnen gratis foto’s op de site worden bewaard. Bij het uploaden van foto’s kan er ook worden opgegeven onder welke voorwaarden (licentie) anderen de foto mogen gebruiken.

Flickr is een geweldige bron voor foto’s uit alle denkbare categorieën. Je kunt zoeken op onderwerp, namen van mensen en groepen. Op FlickrCC vind je rechtenvrije afbeeldingen die je kunt gebruiken als je zelf geen digitale foto’s hebt.

Meer informatie

Nieuwsberichten

Flickr / Artikelen

 • Foto´s bewerken binnen Flickr

  Flickr (www.flickr.com) is een van de meest gebruikte websites voor het opslaan van foto´s. Naast opslaan van foto´s is het ook mogelijk om binnen Flickr eenvoudige bewerking op je afbeeldingen uit te voeren. In deze uitleg ga ik er vanuit dat je al een account hebt op Flickr en weet hoe je foto´s moet plaatsen. Als dat niet zo is kun je je gratis aanmelden en de instructies op deze website volgen.

  Bron: learningtour.nl, 18-07-2009

 • Investering in Flickr heeft volgens Marissa Mayer de prioriteit

  Yahoo's CEO, Marissa Mayer, heeft de foto-sharing site Flickr de hoogste prioriteit gegeven voor  investeringen in een poging de achterstand te verkleinen op rivalen Facebook, Twitter, Google en Instagram.

  Bron: dutchcowboys.nl, 14-12-2012

 • Wat is Flickr en hoe gebruik je het?

  Flickr is een website voor het delen van foto’s. Het wordt gezien als een Web 2.0-applicatie en maakt het gebruik van tagging (trefwoorden). Bij het uploaden van foto’s kan er worden opgegeven onder welke voorwaarden (licentie) anderen de foto’s mogen gebruiken. Ook kunnen foto’s in een privégedeelte worden geplaatst, dat alleen te bekijken is door gebruikers die daarvoor toestemming van de uploader hebben.
  Flickr is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire site om als opslagplaats te gebruiken, vooral onder webloggers.

  Bron: Fodo.nl

 • Flickr op met Instagram

  Fotografie wordt steeds belangrijker voor sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Yahoo wil hier graag een graantje van meepikken en heeft de Flickr-app een upgrade gegeven.

  Bron: BNR.nl, 13-12-2012

 • Unieke Rotterdamse oorlogsfoto's online

  ROTTERDAM - Het Gemeentearchief Rotterdam heeft ruim 300 oorlogsfoto's op de fotosite Flickr gezet. Het archief neemt hiermee een voorschot op de aanstaande herdenking van het Duitse bombardement van 1940.

  Bron: AD, 13-03-2010

 • Flickr geeft kerstcadeau aan gebruikers

  NEW YORK - Gebruikers van Flickr krijgen een kerstcadeau. Ze mogen drie maanden lang de Pro-service van Flickr gratis gebruiken, meldt The Verge.

  Bron: BNdestem, 24-12-2012

 • Flickr is terug!

  Terwijl Instagram fout op fout stapelt, weet Flickr te overtuigen met een fijne nieuwe app voor iOS. Na een jarenlange winterslaap zit er weer beweging in het platform dat ooit bijna synoniem was met het delen van foto’s. Wordt Flickr de nieuwe thuishaven voor Instagram-deserteurs?

  Bron: marketingfacts.nl, 24-12-2012

Flickr / Beeld en geluid

Flickr / Boeken en DVD's

 • Flickr mashups
  Flickr mashupsDavid Wilkinson

  Flickr ontwikkelaar David Wilkinson leidt u door een reeks van software projecten die laten zien hoe je foto-aplicaties kunt bouwen met behulp van de populaire fotodienst Flickr.
  Let op: Engelstalig

 • Building Flickr applications with PHP
  Building Flickr applications with PHPRob Kunkle, Andrew Morton

  Open-source software is vaak van zeer hoge kwaliteit, maar soms moeten gebruikers tevergeefs zoeken naar een sterke verwijzing hen te begeleiden naar en via de meer geavanceerde functies. Dit handboek vult de kloof tussen verwachting en de productie op.
  Let op: Engelstalig

Flickr / Websites

 • Foto’s en fotoalbums delen
  Foto’s en fotoalbums delen

  Overzicht van de beste online photosharing websites.

  mijn album
  Mijnalbum

  In Nederland wordt ook Mijnalbum.nl veel gebruikt.

 • zoom
  Zoom

  Zoom.nl is het online fotoplatform voor en door amateurfotografen. Een Nederlands alternatief voor Flickr.

  picasa
  Picasa Web Albums

  Online verlengstuk van Google's gratis fotobewerkings¬programma Picasa. Met één druk op de knop kun je je opgeslagen afbeeldingen uploaden naar het wereldwijde web.

 • findr
  Findr

  Charmant hulpmiddel voor het zoeken in Flickr,  waarmee je je zoekopdracht heel makkelijk kunt verfijnen.

  Nationaal archief
  Nationaal archief

  Nationaal Archief maakte als eerste Nederlandse erfgoedinstelling een deel van zijn fotocollectie wereldwijd beschikbaar via Flickr The Commons. Hiermee deelt het Nationaal Archief zijn historische fotocollecties met een breed publiek met als doel deze collecties te laten verrijken door het
  publiek.

 • Fotosite bibliotheek Vlissingen
  Fotosite Bibliotheek Vlissingen's photostream

  Foto’s van activiteiten van Bibliotheek Vlissingen.

  Flickr op InfoNu.nl
  Flickr op InfoNu.nl

  Uitgebreid artikel van InfoNu.nl over de populaire fotosite en online fotoalbum van Yahoo!

 • tien tips voor flickr faam
  Tien tips voor Flickr faam

  In dit artikel 10 tips om optimaal gebruik te maken van Flickr.